BUSCA AQUÍ

dijous, 27 de novembre del 2014

Exposició Tema 17 LLIUREX

LLIUREX

LliureX és un sistema operatiu, de la mateixa manera que Microsoft Windows, Apple Mac OSX o Google Android també són sistemes operatius. Un sistema operatiu és el conjunt de programes que gestiona els recursos físics de l'ordinador i proveïx de servicis bàsics els programes d'aplicació. Junt amb el sistema operatiu, són necessaris altres programes per a poder realitzar tasques útils amb l'ordinador: els programes d'aplicació. Els més coneguts són els programes ofimàtics, els navegadors web i els reproductors multimèdia que, per descomptat, tenen alternatives lliures en LliureX.
Al conjunt que forma el sistema operatiu amb una selecció concreta d'aplicacions se li denomina distribució. Així doncs, LliureX és una distribució educativa que està basada principalment en Ubuntu i Debian.

LliureX és programari lliure

A diferència de Microsoft Windows o Apple Mac OSX, LliureX és programari lliure. El paradigma del programari lliure fomenta la col·laboració, la compartició de coneixements (bé comú) i l'autonomia dels seus usuaris.

LliureX té avantatges

Gràcies al fet que LliureX és programari lliure, ens proporciona una sèrie d'avantatges. Alguns d'estos són: baix cost d'adquisició (en el nostre cas, nul), innovació tecnològica (incorpora les últimes novetats), independència del proveïdor (som nosaltres mateixos), escrutini públic (qualsevol pot veure el codi font), adaptació del programari (s'adapta a les necessitats demanades) i localització lingüística (per a tindre el sistema en valencià i castellà, entre altres). Pots obtindre més informació en l'apartat "Per què és lliure?"




http://mestreacasa.gva.es/web/lliurex/lliurex 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada